Lampen zijn sfeer bepalend, en dat moet men niet “licht” opnemen. 


“Natuur”houten lampen

Wat ooit begon met een vraag of ik een “natuur”houten lamp kon maken, is nu uitgegroeid tot een volwaardig passie voor mij.

De lampen maak ik van takken en stronken die ik in het bos vind, of van hout dat overblijft van snoei- of rooiklussen.

Het werken met hout van snoei- en rooiklussen betekent natuurlijk ook dat ik een lamp voor u kan maken van een boom die betekenis voor u heeft. Zo kan een herinnering, van b.v het planten van een boom of struik door een dierbare, voortleven in de vorm van een lamp.

 

Door de loop van de jaren heb ik vermogen ontwikkelt om door het aangetaste hout heen te kijken, en de vormen te kunnen zien die de natuur heeft gecreëerd. Één van de effecten die de natuur op het hout heeft, heet “slaap” in het hout.

“Slaap” in het hout is het effect van schimmels, dat verkleuringen van het hout veroorzaakt. Dit kunnen blauw/groenachtige kleuren zijn, maar ook roze kan voorkomen.Verder zie je ook zwarte lijnen, die een mooie landkaarttekening op het hout vormt. Het is eigenlijk letterlijk een landkaart, want de zwarte lijnen zijn barrières die de concurrerende schimmels tussen elkaar vormen.

Dit alles zorgt ervoor dat elke “natuur”houten lamp die ik creëer uniek is, en een verhaal heeft.

 

“Gewoon”houten lampen

Behalve “natuurlijk”hout gebruik ik ook het “gewone”hout, oftewel hout dat al is bewerkt door mensenhanden, voor mijn lampen.

Dit kunnen strakke design of meer industriële lampen zijn. Het hout, en de andere gebruikte materialen zijn dan vaak leidend voor het eindresultaat.

 

Zoekt u dus een mooie en unieke lamp, neem dan een kijkje in de webshop voor beschikbare lampen. Wilt u een lamp op maat gemaakt, kijk dan in mijn portfolio om inspiratie op te doen.

U kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen, als u speciale wensen hebt.